O. Cuisine - Ontmoet & Doet - Woensdag 20 Oktober 2021
Will's aardappelbrood
- 500 gram bloem
- 7 gram zout
- 10 gram suiker
- 20 gram vetstof Olie of boter
- 200 gram geschilde aardappel
- 4 dl water
- 1 zakje gist
Kook de aardappel met het water gaar
maak er een dunne puree van
Zorg dat er 4 dl over is en laat dit afkoelen naar ca 25 graden
Meng de ingrediënten door elkaar
voeg het vetstof en de aardappelpuree toe
Kneed er een soepel en gelijkmatig deeg
laat dit 2 uur rijzen
Sla de lucht eruit en verdeel het deeg in bolletjes van 50 gram
Leg deze op een schaal met vetvrij papier
Leg er een doek overheen en laat nogmaals 45 minuten rijzen
Zet een skillet op de kolen, rol de bollen plat als een pizza en bak deze aan beide zijde goudbruin