Wat kun je allemaal met het sandwichijzer?
Een tosti kaas op z'n tijd gaat er wel in, maar wordt op ten duur ook een beetje saai, nietwaar? Heb je al eens gedacht aan andere gerechten uit het sandwichijzer?
Pizzadeeg
Met pizzadeeg kun je alle kanten op. Met deeg en toppings maak je de lekkerste mini-pizza's, calzone's, pizzarolls, worstenbroodjes en knoflookrolletjes.
Croissantdeeg
Met croissantdeeg kun je kleine zoete broodjes, gevulde croissansts of een hartige variant met spekjes en stroop maken. Kersenpakketjes met poedersuiker of custardvulling. Niet te vergeten worstenbroodjes, mini ham-kaas croissants en tartelettes. Lijkt dat laatste niet op pizza? Klopt! Maar met een ander soort bodem. Hartige croissant met salami of zalm en croissant stengels. Die laatste hebben we niet zelf bedacht, en kun je hier bekijken.
Zoet
Koekjes en een kleine brownie, tosti met gezoete kersen en marshmallows, zoete baksels met blauwe bessen, er zijn genoeg variaties te vinden!
Hartig
Aardappelgratin, nacho's en flatbread.
Gebruik het sandwichijzer als mini-skillet
Leg de ijzers afzonderlijk van elkaar in het vuur en gebruik de ijzers al miniskillet. Bak pannenkoeken, hamburgers, gebakken eieren, smores en nog heel veel meer.
Een van de voordelen van het sandwichijzer is dat je 'm eenvoudig kan omdraaien om de andere kant te verwarmen. Houd er wel rekening mee dat je niet al deze gerechten moet omkeren hè. :-)
Eet smakelijk!