Smashburgers, het originele recept
De Smash Burger is een culinaire klassieker die wereldwijd bekendstaat om zijn onweerstaanbare sappigheid en knapperige buitenkant. Het geheim van deze burger zit in de unieke bereidingswijze: het vlees wordt direct op een hete bakplaat/pan "gesmasht", waardoor het een heerlijke gekarameliseerde korst krijgt, terwijl de binnenkant mals en sappig blijft. Deze methode zorgt voor een intense smaakbeleving, en het beste van alles is dat het eenvoudig en snel thuis te maken is. Ontdek met dit recept hoe je zelf een authentieke Smash Burger kunt bereiden en ervaar waarom deze burger een favoriet is onder liefhebbers!
Benodigdheden:
- Burger bun
- Roomboter
- +/- 100g gehakt per hamburger
- Cheddar kaas
- Mayonaise
- Ketchup
- Fijne mosterd
- Het vocht uit een pot augurken (gezeefd)
Extra nodig
Bereidingswijze:
- Snijd de burger bun doormidden, smeer roomboter op de binnenzijden en grill deze even kort aan voor een knapperig broodje.
- Neem 100 gram gekruid gehakt en kneed er een bal van. Leg deze in je voorverwarmde skillet of op de plancha.
- Gebruik de Smash Burger Tool om het gehakt te smashen en zo plat mogelijk te maken, dit geeft krokante stukken met extra veel smaak.
- Bak de burger in enkele minuten gaar en keer halverwege om. Blijf erbij, dit gaat heel snel!
- Maak een sausje van de mayonaise, ketchup, mosterd en het vocht van de augurken.
- Maak vervolgens de broodjes op: Onderkant van het broodje, burger, cheddar, (eventueel burger , cheddar, burger, cheddar etc.), saus en afgetopt met de bovenkant van het broodje.