Recept: Zoete crème kaneel
Crème kaneel - 4 porties
Een vleugje luxe aan tafel met de onweerstaanbare charme van crème brûlée, met een twist!
Zijdezachte crème met een knapperige caramelkorst. Deze versie, verrijkt met een zoete kaneeltoetjesmix, combineert de klassieke romigheid met een warme kaneelsmaak. Eenvoudig te maken in je Dutch Oven en onweerstaanbaar lekker!
Ingrediënten
- 4dl slagroom
- 65g suiker
- 5 eidooiers
- 2 soeplepels zoete kaneeltoetjesmix
- Een beetje rietsuiker om te branden
Extra nodig
- Briketten
- 4 weckpotjes
- Dutch oven
- Schone vaatdoek
- Brander
- Water
Tip!
Dit gerecht maak je ook heel eenvoudig op de Camp Stove! Gebruik een kolentang om de briketten eenvoudig op te pakken en verspreid te positioneren, een deksel lifter en hittebestenige handschoen om veilig te werken.
Bereidingswijze
- Kook de room samen met de zoete kaneeltoetjesmix op ca. 4 briketten onder de pan.
- Meng de suiker en de eidooiers door elkaar en giet daar de hete room beetje bij beetje aan toe.
- Als het gemend is stort je het gelijkmatig in de weckpotjes.
- Sluit de weckpotjes en zet deze in een DO met een schoon vaatdoekje op de bodem van de pan. Giet water tot net over de helft van de weckpotjes en sluit de deksel van de DO.
- Laat dit geheel ca. 45 minuten pruttelen op ca. 5 briketten.
- Haal de weckpotten eruit, laat ze afkoelen en bestrooi de bovenkant van de crème met rietsuiker en brand deze met een brander goudbruin.
- Indien gewenst kan er nog geklopte slagroom erbij
Eet smakelijk!