Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      The Windmill Genuine Dutch Cast Iron ® - Maandag 12 Februari 2024

      Recept: Warme Kaneelbolletjes uit de Dutch Oven

      Vandaag maken we Nederlandse kaneelbolletjes. Deze zachte, zoete broodjes zijn perfect voor bij de koffie of als een smakelijk tussendoortje. Met hun verrukkelijke kaneelvulling en knapperige suikerlaagje zijn ze onweerstaanbaar. Dus haal je Dutch Oven tevoorschijn en laten we aan de slag gaan!

      Ingrediënten:

      • 500 gr bloem
      • 1 pakje gist 7 gr
      • 1 tl suiker
      • 2 tl kaneel
      • 1 tl zout
      • 200 ml melk
      • 75 ml gember siroop
      • 350 gr grein of parel suiker
      • 50 gr suiker
      • 100 gr boter
      • 1 ei

      Benodigdheden:

      Bereidingswijze:

      • Maak in het bloem een gaatje doe hierin de gist en 1 tl suiker, met een beetje warme (niet heet, anders werkt de gist niet) melk, zet dit een half uur met een doek erover op een warme plaats, zonder tocht.
      • Voeg na een half uur de rest van de ingrediënten toe, mix het goed, en zet het nogmaals op een warme plaats met een doek erover.
      • Kneed het deeg nog een keer en vorm er bolletjes uit.
      • Leg de bolletjes die klaar zijn op bakpapier en kwast ze met melk of eigeel in (dat geeft een mooie bruine kleur), leg nogmaals een doek erover en laat ze nogmaals even rusten.
      • De bolletjes kunnen in de Dutch Oven met 6 briketten eronder en 15 er bovenop, dit voor ongeveer 30 min. Na 30 min. doe je de stokjes test: met een saté stokje in de bolletjes prikken, blijft er geen deeg aan het stokje hangen, dan zijn deze goed.

      Variatietips / Toevoegingen:

      1. Voeg rozijnen toe: Als je van extra zoetheid en textuur houdt, kun je rozijnen aan het deeg toevoegen voordat je de bolletjes vormt. Gewelde rozijnen voegen een vleugje fruitige smaak toe aan de kaneelbolletjes.
      2. Glazuur: Maak een eenvoudig glazuur van poedersuiker en melk en besprenkel de afgekoelde bolletjes ermee. Het glazuur geeft een heerlijke zoete toets en een mooi glanzend uiterlijk aan de kaneelbolletjes.
      3. Vervang de gember siroop: Als je geen gembersiroop hebt, kun je deze vervangen door ahornsiroop of honing. Hierdoor krijgen de bolletjes een andere subtiele smaakdimensie.

      En daar heb je het, een heerlijk recept voor Nederlandse kaneelbolletjes. Met een paar eenvoudige ingrediënten en een beetje geduld kun je deze smaakvolle traktatie zelf maken. Of je ze nu serveert bij het ontbijt, als dessert of gewoon als tussendoortje, deze kaneelbolletjes zullen zeker in de smaak vallen. Geniet ervan en deel ze met je vrienden en familie.

      Eet smakelijk!

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »