Recept: Vispotje
Ingrediënten:
(Voor 4 personen)
1 kleine ui
30 g bloem
50 g boter
200 ml room
150 visbouillon
300 g vis, bijvoorbeeld kabeljauw
200 g mosselen, in schelp
50 g grijze gepelde garnalen
2 takjes verse dille
1 laurierblaadje
100 g doperwten
100 g tuinbonen
1 rode paprika
zout en peper
Extra nodig:
Dutch Oven (DO)
Bereidingswijze Vispotje
Verwarm je DO met alleen onder warmte. Dit kan boven een kampvuurtje of bijvoorbeeld met briketten.
Was de mosselen zorgvuldig. Snijd de paprika in stukjes en snipper de ui.
Smelt de boter,voeg de ui toe en fruit aan.
Voeg de bloem toe en roer goed door. Let op dat de bloem niet verkleurt. Voeg beetje bij beetje de room en bouillon toe en geef het mengsel in de DO de tijd om te garen. Je ziet de bloem verkleuren en lichter (witter) worden. Voeg weer wat room en bouillon toe en herhaal dit tot je een glad mengsel hebt.
Voeg de tuinbonen, dille, laurier en de peper toe en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Dan mogen de doperwtjes, de vis en de mosselen erbij. Kook rustig door tot dat de mosselen allemaal open staan. Voeg als laatste de paprika en de garnalen toe.
Nog 5 minuten rustig laten door-koken, Breng op smaak met zout en peper. Verwijder voor het eten het laurierblaadje. Heerlijk met rijst of een gekookt aardappeltje.