Recept: Vegetarische tomatensoep
Een snelle tomatensoep vol verse ingrediënten. Heb je geen staafmixer en wil je geen velletjes in je soep? Dan kun je de tomaten beter eerst ontvellen. Zo niet? Dan kun je meteen aan de slag!
Toch liever met balletjes? Pureer de soep dan eerst en verwarmd de balletjes de laatste 5-10 minuten mee.
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 cm gember, fijngesneden
- 1 winterpeen, in kleine blokjes
- 800 gr romatomaten, in 8 stukken gesneden. (Verwijder eventueel de harde aanhechting)
- water
- 2 tuinkruidenbouillontabletten
- 1,5 tl gedroogde thijm
- 1 klein blikje tomatenpuree
- Optioneel: Verse slagroom of kookroom
Benodigdheden
- Dutch Oven of sauspan (gebruik bij de sauspan de helft van het recept)
- Eventueel staafmixer
Bereidingswijze
- Verwarm de olie in de Dutch Oven en fruit de ui en knoflook 2-3min.
- Voeg de gember en de winterpeen toe en bak alles nog 2-3 minuten mee.
- Voeg de tomaten, de tomatenpuree, tijm en de bouillon toe. Roer het geheel goed door.
- Vul de pan aan met water totdat de groenten nét onder staan en breng zachtjes aan de kook.
- Na 15 minuten is de soep klaar. Wil je een gladde soep? Pureer de soep dan met een staafmixer
- Verdeel de soep in de soepkommen en schenk er een scheutje verse slagroom in.