Recept: Stroopwafels & Stroop
Stroopwafels! Het allerlekkerst zijn ze warm van het ijzer. Benieuwd naar de bakmethode? Lees dan ook dit blog over hoe je stroopwafels kan maken.
Benodigdheden voor het deeg
- 30g melk, lauwwarm
- 10g gedroogde gist
- 300g bloem
- 150g roomboter op kamertemperatuur
- 90g witte basterdsuiker
- 1 ei
- 1/4 tl zout
Benodigdheden voor de stroop
- 150g keukenstroop
- 75g lichtbruine basterdsuiker
- 60g roomboter
- 1/2 tl kaneelpoeder
Bereidingswijze
- Zeef de bloem in een kom en meng de suiker, gist, melk, boter, ei en zout erdoor en kneed het tot een bal. Dek het af met een schone theedoek en laat het minimaal een uur rusten
- Ondertussen maak je de stroop door alle ingrediënten in een pan aan de kook te brengen. Roer goed door tot alle suiker is opgelost, haal dan de pan van het vuur
- Maak van het deeg bolletjes van ca 50 gram.
- Verwarm je stroopwafelijzer tot middelmatige temperatuur en doe daar een bolletje deeg tussen.
- Bak deze vervolgens aan beide kanten goudbruin. Haal de wafel uit het ijzer en snij hem met een scherp mes door. Smeer met een lepel de warme stroop ertussen en je stroopwafel is klaar om opgegeten te worden.