Recept: Stoofperen met port
INGREDIËNTEN:
1 citroen
1 kg Gieser Wildeman
stoofpeertjes
750 ml rode port
35 g kristalsuiker
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
1 laurierblad
1 eetl. Maïzena
Extra nodig:
BBQ-pan
Barbecue
Bereidingswijze:
Snijd met een scherp mesje of dunschiller 3 reepjes gele schil van de citroen. Neem niet het witte van de schil mee, dat wordt bitter. Schil de peertjes en laat de steeltjes eraan zitten. Doe de stoofperen in een BBQ-pan en voeg de port toe. De peertjes moeten net onder staan. Voeg citroenreepjes, kaneelstokje, laurier en kruidnagel toe en doe de deksel op de pan. Richt de barbecue in voor directe hitte en de temperatuur op ongeveer 160°C. Zet de pan op het rooster en laat een uurtje zachtjes stoven. Eventueel kun je het kookvocht binden met wat maïzena. De port in dit recept kan worden vervangen door 250 ml rode wijn en 500 ml water. Voeg dan wel 35 gram extra suiker toe.
Tip
Het kookvocht is ook erg lekker om te drinken als glühwein.