Recept: Stoofpeertjes dessert
Nagerecht
Voor 4 personen
Bereiden: 270 minuten
INGREDIËNTEN
1 kg Gieser Wildeman peren
1 kaneelstokje
4 el bruine basterdsuiker
1 fl es rode wijn
vanille-ijs
kaneelijs
karamelsaus met zeezout
(kant-en-klaar)
kletskoppen
extra nodig
barbecuepan (gietijzeren
braadpan)
dunschiller
BEREIDING
Verwarm de barbecue voor op 120°C en richt in voor de indirecte methode. Schil de peertjes met een dunsschiller. Zorg ervoor dat je voorzichtig bent bij het steeltje, deze willen we behouden.
Zet de pan op het barbecuerooster en doe hierin de peertjes. Voeg de bruine suiker, het kaneelstokje en de rode wijn toe. Laat ca. 3 uur zachtjes stoven. Je kunt de peertjes ook een dag van tevoren maken en koud serveren bij het dessert.
Schep met een ijslepel een bolletje vanille-ijs en een bolletje kaneelijs op een bordje. Breek een kletskop
doormidden, verkruimel 1 helft en een hele kletskop en bestrooi het ijs en het bord hiermee. Giet subtiel wat karamelsaus over de bolletjes ijs. Plaats de halve niet verkruimelde kletskop tussen de 2 bolletjes ijs en zet hierachter de stoofpeer. Serveer direct.