Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Barbecuemagazine Fire&Food - Donderdag 3 November 2022

      Recept: Stoofpeertjes dessert

      Nagerecht
      Voor 4 personen
      Bereiden: 270 minuten

      INGREDIËNTEN
      1 kg Gieser Wildeman peren
      1 kaneelstokje
      4 el bruine basterdsuiker
      1 fl es rode wijn
      vanille-ijs
      kaneelijs
      karamelsaus met zeezout
      (kant-en-klaar)
      kletskoppen

      extra nodig
      barbecuepan (gietijzeren
      braadpan)
      dunschiller

      BEREIDING
      Verwarm de barbecue voor op 120°C en richt in voor de indirecte methode. Schil de peertjes met een dunsschiller. Zorg ervoor dat je voorzichtig bent bij het steeltje, deze willen we behouden.

      Zet de pan op het barbecuerooster en doe hierin de peertjes. Voeg de bruine suiker, het kaneelstokje en de rode wijn toe. Laat ca. 3 uur zachtjes stoven. Je kunt de peertjes ook een dag van tevoren maken en koud serveren bij het dessert.

      Schep met een ijslepel een bolletje vanille-ijs en een bolletje kaneelijs op een bordje. Breek een kletskop
      doormidden, verkruimel 1 helft en een hele kletskop en bestrooi het ijs en het bord hiermee. Giet subtiel wat karamelsaus over de bolletjes ijs. Plaats de halve niet verkruimelde kletskop tussen de 2 bolletjes ijs en zet hierachter de stoofpeer. Serveer direct.

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »