Recept: Sticky Ribs met aardappels in de zoutkorst en snijbonen
Ontdek de ultieme smaakbeleving met ons spareribs-recept, perfect voor elke BBQ-liefhebber! Bereid je voor op heerlijk malse ribben, die we langzaam garen tot perfectie, bedekt met een rijke, rokerige glazuur. Als bijgerechten serveren we aardappels in een knapperige zoutkorst en een frisse snijbonensalade.
Ingrediënten
Spareribs
- 2x spareribs naturel
- BBQ Rub, bijvoorbeeld Pink Devil rub & Franky's pork prank
- Bruine suiker
- Boter
Laksaus
- 150g ananas/gemberjam
- 5el BBQ saus (Bijvoorbeeld Innocent blood bbq)
- 3el Ketjap Manis
- 2 teentjes knoflook
- 1tl citroengras pasta
Aardappels in de zoutkorst
- 1Kg zout
- Tijm
- 2 à 3 eiwit
- 4 grote aardappels
Salade
- 250g Snijbonen
- 100g Feta
- 2x gegrilde paprika
- 1 Sjalot, versnipperd
- 10g koriander, fijngesneden
Extra nodig
- BBQ met deksel
- Hickory rookhout
- Loaf 'n Bread Dutch Oven
- Butcher paper
Voorbereiding:
Kruid de spareribs de avond vooraf. Eentje met de pink devil rub en de ander met de pork rub.
Bereiding
- Verwarm de BBQ voor op 120 graden
- Leg het rookhout op de barbecue, leg de ribs vervolgens op het rooster en laat 3 uur garen/roken.
- Bereid de laksaus: Meng voor de laksaus de jam, barbecuesaus, ketjap, knoflook en citroengras pasta.
- Lak de ribs af met de laksaus
- Voeg bruine suiker en boter toe aan de butcher paper en pak de ribs goed in. Laat 2 uur garen. Zet na 1 uur de loaf 'n bread dutch oven met aardappels erbij.
- Start met de voorbereiding van de aardappels in de zoutkorst. Vul de Laf 'n Bread Dutch Oven met ongeveer 200g zout en verse tijm en leg de aardappels er bovenop.
- Top af met de rest van het zout gemengd met eiwit. Laat de aardappels 2 uur garen in de barbecue.
- Verhoog 2 uur na het inpakken van ribs (dus 1 uur nadat de aardappels garen) de temperatuur naar 180 graden.
- Pak de ribs uit, lak opnieuw af en laat nog een uur grillen op de BBQ. Lak de ribs in de tussentijd nog 3 keer af.
- Blancheer de snijbonen, meng met feta, gegrilde paprika, sjalot en koriander en serveer bij de spareribs en aardappels.