Recept: Pork Tomahawk Steak & Dutch Oven Groenten
INGREDIËNTEN:
dikke varkenslende met bot (pork tomahawk)
Superlicious BBQ rub
olijfolie
100 g zoete aardappel
100 g rode biet
100 g selderij
100 g knoflook
100 g wortel
100 ml kippenbouillon
extra nodig:
Dutch Oven 6 Qt
Skillet Maxi
BBQ
Bereidingswijze
Start de barbecue op en plaats de Dutch Oven boven directe hitte. Snijd de groenten
in stukken van dobbelsteen formaat.
Zet de groenten even licht aan in de Dutch Oven met een beetje olijfolie. Als de groenten een beetje kleur krijgen voegen we de kippenbouillon toe.
Plaats de deksel op de Dutch Oven een laat de groenten rustig garen.
Smeer de pork tomahawk in met een beetje olijfolie en strooi er een lekker dikke laag Superlicious BBQ rub op. Smelt het buitenste vet van de pork tomahawk in een hete gietijzeren skillet op de barbecue. Als er voldoende vet is gesmolten gril je de pork tomahawk verder tot deze een kerntemperatuur van 63°C heeft bereikt. Laat deze vervolgens nog 10 minuten rusten. Serveer met de groenten.