Recept: Paella
Ingrediënten
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2tomaten
- 200g kipfilet
- 200g haricots verts
- zonnebloemolie
- 400g rijst
- 1g saffraandraadjes of kurkuma
- 70g tomatenpuree
- 200ml witte wijn
- 200g gekookte garnalen
- 200g doperwten
- 100g zwarte olijven
- zout
- versgemalen peper
- 5 bosjes bieslook
- een hele krab
Je maakt deze paella eenvoudig met onze kampvuurset.
Bereidingswijze
30 MINUTEN
Bouillon
- Breng 1 liter water aan de kook.
- Los hierin het bouillonblokje op en zet het vuur uit.
Paella
- Snij de ui fijn.
- Snipper de knoflook
- Snij de tomaten in kleine blokjes.
- Snij de kipfilet in kleine blokjes.
- Verwijder de uiteindes van de haricots verts en halveer ze.
- Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook, rijst, saffraan / kurkuma en tomatenpuree circa 3 minuten.
- Schenk de wijn in de pan. Voeg circa 400 ml bouillon, tomaten, kip en haricots verts toe.
- Breng aan de kook en leg vervolgens de deksel op de pan.
- Zet het vuur laag en gaar de rijst in circa 15 minuten. Voeg extra bouillon toe als de rijst droog gekookt is.
- Voeg circa 3 minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen en doperwten toe.
- Breng de paella op smaak met zout en peper.
- Halveer de olijven en snij de bieslook fijn.
- Schep de olijven en bieslook door de paella.
Stap voor stap een hele krab koken
Bereidingstijd: 45 minuten
- Zorg ervoor dat de krab in ijskoud water/gekoeld is.
- Kook de krab(ben) in een grote pan met ruim kokend water. Als je meerdere krabben tegelijk wilt koken, plaats er dan maximaal twee tegelijk in een grote pan. Leg de garnalen vervolgens in (schoon) ijskoud water.
- Leg de krab op zijn rug, klauwen van je af. Trek met een draaiende beweging de twee klauwen van de krab en trek vervolgens alle poten eraf.
- Dan ga je het lichaam van het harnas halen. Om dit te doen, voel je onder het hoofd en gebruik je je vingers of een mes om de kopborststuk van de schaal te breken. Trek dan door om het lichaam van het pantser te breken.
- Verwijder de kraakbeenderen (de zachte grijze stukjes) van het lichaam en eventueel de krabschaal.
- Schep het zachtbruine krabvlees uit de schaal in een aparte kom. Het is een kruid.
- Snijd het lijfje doormidden met een zeer scherp koksmes. Gebruik vervolgens een kreeftenvork om al het witte krabvlees uit de lichaamsholten te schrapen.
- Gebruik een hamer om de schaar en de poten kapot te slaan en gebruik vervolgens een kreeftenvork om al het vlees te verwijderen.
- Je maakt paella eenvoudig op een Camp Stove met onze paellapan.
‘Disfrutar de su cena ofwel, eet smakelijk’