Recept: Oma's stoofpot in weckpotten
Ingrediënten
- 20 gram sudderpot kruiden
- 2 wortels geschild en in plakjes
- 2 uien
- 4 laurier bladeren
- 1 kg runderriblappen
- Olijfolie
Benodigdheden
- 3 Weckpotten
- Dutch Oven
- Camp Stove, Kibo Grill of andere warmtebron
- Briketten of houtskool
Bereidingswijze
- Snijd het rundvlees in hapklare brokken en meng deze met de kruiden.
- Snijd de ui en wortel en leg de laurier bladeren klaar.
- Doe een laag vlees in een weck pot en leg daar wat wortel en ui op. Leg daarop vlees en dan laurier en de wortel en ui en herhaal dit tot de pot vol is.
- Doe vervolgens een scheut olie erop en dicht de deksel.
- Zet de pot daarna op een doek of keukenpapier in een Dutch Oven en giet water om de Dutch Oven totdat de pot tot onder de deksel vol onder water staat.
- Zet de Dutch Oven op een Camp Stove en laat dit, met enige regelmaat controle in de Camp Stove, voor ca. 3 uur sudderen.
Heerlijk met aardappelbrood en gebakken pastinaak.