Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Barbecuemagazine Fire&Food - Woensdag 2 Maart 2022

      Recept: Broeder met een twist

      Een streekgerecht uit West Friesland. Voor een artikel in het Fire&Food magazine hebben we onderstaand recept gemaakt!

       

      Benodigdheden:

      125g tarwebloem
      125g boekweitmeel
      250g karnemelk
      1 ei
      5g gedroogde gist
      25g stemgember
      125g krenten en gedroogde abrikozen
      1/2 appel
      1/2 tl zout

      Extra nodig:
      Brood Dutch oven
      Bakpapier

      Bereidingswijze:

      • Snijd de gember, appel, krenten en abrikozen in stukjes.
      • Meng de bloem met de gist en roer daar de karnemelk en de eieren door, tot je een glad deeg hebt. Roer er vervolgens de gedroogde vruchten, kardemom, stemgember, appel en het zout erdoor.
      • Dek de kom met het deeg goed af en zet dit op een warme plek tot het deeg gerezen is (ca. 45-60 minuten).
      • Verwarm de DO voor met 5 briketten aan de onderkant en 10 briketten op de deksel.
      • Bekleed de bodem van de DO met bakpapier, om te voorkomen dat het brood aan de bodem plakt.
      • Als het deeg gerezen is, leg je het deeg in de DO. 
      • Zet de deksel op de DO en zorg dat de temperatuur in de DO 180° C is.
      • Steek na 45 minuten een satéprikker in het midden van het brood. Als deze er droog uitkomt dan is het brood gaar. 

      Lekker met roomboter en suiker!

       

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »