Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Raw 'n Pure - Dinsdag 6 Juni 2023

      Recept: Indonesische Rendang met Kalfssukade

      Ingredienten:

      • 1 Kilo kalfssukadelappen
      • 150 gram witte rijst
      • Sperziebonen
      • 1 paprika
      • 1 Bos bosui
      • 3 uien
      • 6 tenen knoflook
      • bloem
      • 5 eetlepels ketjap
      • 2 stengels sereh (citroengras)
      • Een scheut gembersiroop
      • 3 el bruine basterdsuiker
      • 1 tl gemalen gember
      • 1 tl dille
      • 1 el sambal
      • Zakje boemboe kruidenmix
      • 1 pot runderfond
      • Een scheut rode wijn

       

      1. Fruit de ui en knoflook samen met de boter in een gietijzeren pan.
      2. Snijd de sukadelappen in blokjes en rol ze om in de bloem, doe ze vervolgens in de pan en bak ze even rondom gaar.
      3. Doe de ketjap, gembersiroop, bruinesuiker, gember, dille, runderfond en rode wijn er in.
      4. Doe dan het zakje van de boemboe kruidenmix erbij in en roer alles even goed door.
      5. Leg vervolgens 2 geknakte stengels sereh boven op de stoof.
      6. Laat de stoof op net geen 100 graden Celcius 4 uur staan.
      7. Breng het een beetje op smaak naar wens en gooi er eventueel wat sambal bij voor de extra pit.
      8. Serveer dan de stoof samen met de rijst en gegrilde groenten op een bordje.

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »