Recept: Hongaarse goulash
Benodigdheden:
Barbecue-pan (of een andere pan met deksel)
Stove, barbecue of andere warmtebron
600 g runderlappen
olijfolie
1 grote ui
50 gram spekblokjes/reepjes
2 knoflookteentjes
4 rode paprika's (of 2 rood en 2 groen)
bloem
1 blik tomatenblokjes
100 ml rode wijn
200 ml rundvleesbouillon
4 iets-kruimige aardappelen
250 g sperziebonen (diepvries kan ook)
zout en peper
2 theelepels tijm
1,5 eetlepel paprikapoeder
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en de knoflook en snijd de paprika in reepjes. Snijd het vlees in stukjes en wentel deze door de bloem en breng op smaak met zout en peper
- Verwarm een scheut olijfolie in de pan en bak hierin het vlees op hoog vuur rondom bruin (+/- 5 minuten bakken) en voeg de spekblokjes toe
- Voeg de gesneden ui, knoflook en paprika toe en roer door het vlees. Voeg vervolgens de paprikapoeder toe en bak even mee.
- Voeg de bouillon, wijn en de tomatenblokjes rustig toe. Voorzichtig roeren en de tijm toevoegen. Plaats het deksel op de pan en laat het gerecht 1,5-2 uur rustig sudderen, af en toe omscheppen.
- Snijd de aardappelen in blokjes en snijd de sperziebonen in kleine stukjes. Voeg de aardappelen en sperziebonen toe aan de goulash en laat nog 30-45 minuten zachtjes gaar stoven.
Egél ízletes! (Eet smakelijk!)