Recept: Hartige wafels met Parmezaanse kaas
Ingredienten
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 4el halfvolle melk
- 1 ei
- 0,5 tl zout
- 100 g roomboter, zacht
- 100 g parmazaanse kaas, grof geraspt
Benodigdheden
- Wafelijzer
- Mengkom
- Zeef
Bereidingswijze
- Klop de boter en het zout met een mixer dik, wit en luchtig. Klop het ei en de melk erdoor. Zeef het bakmeel boven een kom en spatel vervolgens beetje bij beetje door het botermengsel.
- Kneed met de geraspte kaas tot deeg en vorm er zes bolletjes van.
- Vet het wafelijzer in met wat olie of crisco en verwarm deze. Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe dicht. Bak de wafel in ca. 3-4 min. Bruin, halverwegen omkeren. Verwijder aangekoekte stukjes en vet het ijzer telkens in met olie voor je de volgende bakt.
- Tip; eet deze wafels met zelfgemaakte tomatensalsa met italiaanse kruiden.