Recept: Gevulde kalkoenfilet met zoete aardappel, courgette en aubergine
Ingrediënten
- 500g Kipfilet of kalkoenfilet
- 250g Gehakt naar keuze
- 2 Zoete aardappels
- 4 Aardappels
- 1 Courgette
- 1 Aubergine
- 3 Tomaten
- 2 Wortels
- Salie
- Rozemarijn
- Knoflook
- Peper
- Zout
- Ei
- 50g Paneermeel.
- 2 el Kipkruiden
Extra nodig
- Slagerstouw
- Briketten
- Dutch Oven
- Camp Stove of andere warmtebron
Bereidingswijze
- Neem kipfilet of kalkoenfilet en snijd deze open zodat er een lap ontstaat.
- Meng het gehakt met peper en zout een ei en paneermeel en bedekt de kipfilet of kalkoenfilet met het gehakt.
- Rol de filet op en bind het met een slagerstouw op.
- Bestrooi het met de kipkruiden en bak deze in een Dutch Oven rondom bruin.
- Haal het uit de DO, snijd de groenten in plakken en leg deze willekeurig in een ring in de DO.
- Leg in de kip of kalkoen in het midden.
- Bak dit geheel met 4 briketten onder en 12 briketten op de deksel in ca 45 minuten klaar!
Eet smakelijk