Recept: Gemarineerde pittige kip met naan
Ingrediënten:
- 10 kippendijen
- 2 mozzarellabollen
- 1 bosje lente ui
- 120 ml kippenfond
- 120 ml sojasaus
- 60 ml gochujang (rode chili pasta)
- Fijngemalen peper, chiliflakes of cayennepeper
- 2 eetlepels sesamolie
- 8 tenen knoflook
- 2 Spaanse pepers
- 1 el verse gember
- Honing
- 2 eetlepels chipotle peper saus
- 240 ml 7-Up
- Maak de marinade/saus door de kippenfond, sojasaus, gochujang, sesamolie, chipotle peper saus en cayennepeper in een kom te doen en roer het goed door.
- Fruit nu in een sauspan de knoflook fijngesneden en gember aan met een beetje olie. Voeg de Spaanse peper erbij wanneer die fijn gesneden is.
- Doe vervolgens in de pan de marinade/saus en voeg de 7up toe en laat de saus wat dikker inkoken.
- Als je de saus weer hebt laten afkoelen kan je de kippendijen en de saus in een zip-lock zak doen en laat dit minimaal anderhalf uur rusten.
- Grill de kippendijen boven het houtskool gaar tot een kern temperatuur van 67 graden Celsius.
- Pak een gietijzeren pan en snijd de kipfilet in kleine stukjes.
- Voeg de overige saus die je nog hebt, toe aan de kip in de gietijzeren pan.
- Strooi de mozzarella tussen de kipfilet door en laat dit een tijdje pruttelen tot de kaas gesmolten is.
- Garneer dit met wat bosui. Serveer je plank met wat heerlijke rucola en guacamole op een (zelfgebakken) naan.