Recept: Flame grilled steak sandwich
Ingrediënten:
1 achtermuis, bestel bij je slager
2 sneetjes wit brood
1 eetl. Olijfolie
zout
Voor de tapenade:
15 zwarte olijven
7 grote kappers
3 eetl. Pijnboompitten
50 g geraspte Pecorino
½ theel. Vers gemalen peper
Voor de saus:
100 ml olijfolie
2 eetl. Olijfolie
12 champignons
100 ml kippenbouillon
100 ml kookroom
vers gemalen zwarte peper
Extra nodig:
Barbecue
Windmill Skillet Maxi
Windmill Sandwich Iron
Windmill Campfire Skillet
Bereidingswijze
Rooster voor de tapenade de pijnboompitten in de Campfire Skillet boven een vuurtje tot ze een mooie volle bruine kleur hebben gekregen.
Snijd de zwarte olijven en de kappers grof. Meng de olijven, kappers, pijnboompitten en de Pecorino. Voeg de olijfolie en de vers gemalen peper toe.
Start je barbecue op en richt hem in met een directe zone en een indirecte zone.
Snijd de champignons in plakjes. Bak je champignons in de gietijzeren skillet. Als de champignons kleur beginnen te krijgen, voeg je de bouillon en room toe. Breng de champignons in de room op smaak met zwarte peper en laat de saus indikken.
Snijd de achtermuis in flinterdunne plakjes en gril ze aan in de Campfire Skillet boven een vuurtje. Breng de achtermuis op smaak met een beetje zout.
Leg de gietijzeren sandwich iron boven de directe hitte en wacht tot deze is opgewarmd. Strooi een beetje olijfolie op de sneetjes wit brood. Bouw het broodje op met de champignons in room, de gegrilde achtermuis en de tapenade. Plaats het broodje in de sandwich iron en gril het broodje tot de buitenkant lekker bruin en knapperig is.
Vergeet het ijzer niet regelmatig te draaien.