Recept: Erwtensoep
Op een koude winterdag smacht je naar een kom stevige erwtensoep! Heerlijk om deze buiten te bereiden. Deze soep maak je eenvoudig boven het vuur, op de barbecue of gebruik je Camp Stove of Kibo Grill.
Ingrediënten
- 500 g spliterwten
- 2 grote schouderkarbonaden
- 2 speklapjes
- 2 l water
- 2 uien
- 1 prei
- 1 flinke knolselderij, geschild
- 2 wortels
- 2 tl verse tijm
- 3 laurierblaadjes
- 1 rookworst
Bereidingswijze
1. Breng het water aan de kook en voeg de erwten, karbonades en speklappen toe en laat het geheel een half uur op laag vuur koken. Blijf goed roeren om te voorkomen dat de soep aanbrandt.
2. Snipper de ui en snijd de prei in ringen. Hak de wortel en knolselderij in blokjes en voeg deze met de tijm en laurier toe aan de pan. Zet de deksel op de Dutch Oven en laat opnieuw 30 minuten koken op laag vuur. Blijf regelmatig roeren.
3. Haal het vlees voorzichtig uit de Dutch Oven. Snijd de worst in plakken en de speklappen en karbonades in reepjes en voeg al het gesneden vlees weer toe aan de soep. Laat nog 15 minuten op laag vuur koken en je heerlijke erwtensoep is klaar om in te schenken.
Erwtensoep wordt traditioneel geserveerd met een stuk roggebrood met katenspek.