Recept: Dutch Oven spareribs
INGREDIËNTEN
(voor 4 personen)
3 strengen spareribs
olie
2 uien
1 rode paprika
1 bosje peterselie
1 flesje donker bier
2 eetl. barbecuerub naar keuze
barbecuesaus, optioneel
BEREIDING
Snijd de spareribs in losse ribs. Snipper de ui, snijd de paprika in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.
Hang de Dutch Oven dicht boven een houtvuur en doe een scheutje olie in de pan. Braad de spareribs
tot ze lichtbruin worden. Doe vervolgens de ui en paprika erbij gevolgd door het bier, de barbecuekruiden en peterselie. Meng dit goed door elkaar.
Hang de Dutch Oven iets hoger en laat de ribben stoven met de deksel op de pan. Controleer af en toe of er genoeg vocht in de pan is, voeg eventueel nog wat bier of water toe. De ribben zijn gaar zodra het vlees wat terugtrekt op het bot en makkelijk loslaat. Dit duurt ca. 1½-2 uur.
Je kunt de spareribs zo eten, maar het is ook lekker om ze nog even in te smeren met een barbecuesaus. Gril ze nog even kort boven het vuur tot de saus begint te karamelliseren.