Recept: Donuts uit de Dutch oven
Frituren met je Dutch Oven, heb jij dat al eens geprobeerd? Met je Dutch Oven bij de hand frituur je onder andere deze smakelijke gerechten; Kip, mozzarella sticks, appelbeignets of deze heerlijke donuts! Bak, proef en beleef een heerlijke zoete traktatie! Lekker naturel, of dip ze in het glazuur, chocolade en top af met decoratieve 'sprinkles', mini marshmallows of nougatine.
Ingrediënten
- 400g bloem
- 2 el suiker + suiker om te garneren / bestrooien
- 100 ml melk
- 0,5 tl zout
- 1 zakje gist (7 gram)
- 25g gesmolten boter
- 1 ei
Materialen
- Grote en kleine ronde steker. Bijvoorbeeld een drinkglas en een appelboor.
- Zonnebloemolie
- Barbecuepan L of Dutch Oven
- Camp Stove of andere warmtebron
- Briketten
- Mengkom
- Doek, bijv. een theedoek.
- Glas of kom
- Thermometer voor vloeistoffen die ten minste tot 180 graden gaat.
- Bakplaat o.i.d. met bakpapier voor de tweede rijs.
- Plastic folie, ingevet met olie
- Keukenpapier
Frituren met je gietijzeren pan kan op vele manieren! Met onze Dutch Ovens, Limited editions (emaille) Dutch Ovens
DO 4,5Qt | DO 6Qt | DO 9 Qt | Limited Edition | Limited Edition geëmailleerd |
Of met onze barbecuepannen.
BBQ Pan S | BBQ Pan M | BBQ Pan L |
Meer lezen over onze Camp Stove? Lees hier ons blogbericht met alle inspiratie voor deze handige draagbare stoof!
Bereiding:
- Zeef de bloem en meng het zout door de bloem heen. Voeg de gist, suiker, melk, ei en de gesmolten boter toe. Kneed het deeg 10 minuten en maak er een bol van.
- Leg de bol deeg in een licht ingevette mengkom en dek af met een doek. Laat nu ongeveer 1,5 tot 2 uur rusten totdat het in volume verdubbeld is.
- Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot het ongeveer 1 cm dik is. Steek de grote rondjes uit en leg deze op een met bakpapier beklede plaat. Steek vervolgens de kleine rondjes uit de grote rondjes. Dek de donuts af met de ingevette plasticfolie. Na 30-60 minuten is de rijs klaar en zijn de donuts in volume verdubbeld.
- Tijdens het rijzen kun je de kookopstelling vast klaarzetten. Verwarm een ruime hoeveelheid zonnebloemolie naar 180 graden in de barbecuepan of Dutch Oven. Gebruik een thermometer die geschikt is voor vloeistoffen om te bepalen of de juiste temperatuur bereikt is.
- Bak de donuts in ongeveer 5 minuten af. Halverwege nog even omkeren. Laat de donuts na het bakken uitlekken op keukenpapier en bestrooi met suiker of andere topping naar smaak.