Recept: Currywurst
Met het oktoberfest op de loer, mag een currywurst recept niet ontbreken. Het Oktoberfest wordt gevierd vanaf de eerste zaterdag na 15 september t/m de eerste zondag van oktober. Het feest vind dus grotendeels in september plaatst. Verwarrend? Een beetje, maar we hebben er wel een leuk feest en veel lekkere gerechten aan te denken. Typische Duitse lekkernijen tijdens dit feest zijn Pretzels, lebkuchenherzen en natuurlijk currywurst! Zin om lekker mee te feesten? Met het overheerlijke recept voor currywurst gaat dat zeker lukken!
Benodigdheden
- plantaardige olie 1 eetl
- ½ ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook
- 1 el kerriekruiden
- 50 ml heet water
- 250 ml heinz ketchup
- 1 el appelciderazijn
- 1 el worcestershiresaus
- 1 tl dijonmosterd
- 1el honing
- ½ tl zout
- 1 snuf gemalen kaneel
- Versgemalen peper
- 600g Duitse gegaarde braadworsten
Extra nodig
- Sauspan
- Optioneel: een staafmixer
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in de sauspan en fruit de fijngesnipperde ui tot hij glazig is.
- Voeg de gehakte knoflook en kerriekruiden toe en roer goed door.
- Voeg vervolgens het hete water toe.
- Voeg de ketchup, appelciderazijn, worcestershiresaus, mosterd en honing toe en roer nogmaals goed door.
- Kruid met peper, zout en een snuf gemalen kaneel en roer opnieuw door.
- Laat het geheel op laag vuur met gesloten deksel 15 minuten lang zachtjes koken. Roer af en toe door de saus om te voorkomen dat het aanbrandt.
- Wil je een gladde saus? Mix dan de saus met een staafmixer.
- Verwarm de worsten op de barbecue of grill, of in een skillet met een klein beetje olie totdat deze goudbruin zijn. Snijd ze in plakjes en serveer met de currysaus bestrooid met kerriekruiden.
Het Oktoberfest
Tap klaar? Feesten maar! Het Oktoberfest is inmiddels al in volle gang! Overgewaaid vanuit de 19e eeuw in de Duitse deelstaat Beieren proosten we er inmiddels vrolijk op los met z'n allen. Haal je lederhozen en dirndl maar uit de kast en maak er een gezellige tijd van!