Recept: Cheddarsaus
Cheddarsaus? Makkie! Hoe? Dat lees je hier!
Liever een gewone kaassaus? Vervang de cheddar dan door geraspte Goude kaas.
Ingrediënten
- 150ml melk
- 100g cheddar, geraspt
- 15g bloem, gezeefd
- 15g roomboter, ongezouten
- Peper/zout naar smaak
- Optioneel: 1 Jalapeño peper, in ringen of kleine blokjes
Extra nodig
- Sauspan
- Houten lepel of siliconen spatel
Bereidingswijze
- Smelt de boter op laag vuur in de sauspan. Laat het niet bruin worden.
- Voeg de bloem toe en roer goed door. Het wordt nu een soort klont, zogenaamde 'roux'. Laat dit 1-2 min. warm worden en roer af en toe door.
- Voeg de melk erbij en roer goed door.
- Als laatste voeg je de kaas toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Op zoek naar wat meer pit? Dan kun je de jalapeñopeper aan de kaassaus toevoegen.
Word de saus te dik? Voeg dan een scheutje melk toe, en roer erdoorheen totdat de melk door de saus is opgenomen.