Recept: Butter Chicken - Paella Pan
Ingrediënten:
- 500g kip(filet)
Ingrediënten: marinade voor de kip
- ca. 400ml yoghurt
- 3 teentjes knoflook (fijn gesneden)
- 3 tl gember poeder
- 1 tl chilipoeder
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl korianderpoeder
- 1 tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
Ingrediënten: voor de saus
- 80g roomboter
- 100/150ml slagroom
- 5 verse tomaten (in blokjes)
- 2 rode uien (in blokjes)
- 2-3 tenen knoflook (fijn gesneden)
- 1x klein blikje tomatenpuree
- 1 el garam masala
- 1 el suiker
- 1 el witte wijn azijn
- olie om in te bakken
- *optioneel: peterselie of koriander
Benodigdheden:
- Grote kom of schaal
- The Windmill Paellapan
- Scherp mes
- Thermapen
- Staafmixer
- Spatel om mee te roeren
- Beuken of eiken rookhout (chips)
Bereidingswijze:
- Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
- Snij de kipfilet in lange repen en meng ze door de marinade zodat alles goed bedekt is. Laat dit afgedekt in de koeling 1-3 uur staan. (kan ook de dag ervoor)
- Steek de barbecue aan en stook deze naar ca. 95°-100°C. Richt deze in voor indirect gebruik. Voeg rookhout toe als deze op temperatuur is.
- Plaats het rooster en leg de kip (uit elkaar)er op. Sluit het deksel en rook de kip tot deze gaar is. Kerntemperatuur: 69°-72°C.
- Kern bereikt? Haal de kip van het rooster en leg apart.
- Plaats de paella pan en laat deze opwarmen. Die er wat olie in gevolgd door de ui en de knoflook. Fruit deze al roerend.
- Voeg (behalve de boter en slagroom) de overige ingrediënten toe aan de uien en de knoflook. Roer de rustig door elkaar en laat het weer op temperatuur komen.
- Maak er een gladde saus van met behulp van de staafmixer. (dit mag natuurlijk in een aparte kom oid)
- Laat de roomboter smelten in de saus als deze volledig vermengd is mag de slagroom erbij. Roer het geheel door.
- Voeg de kip weer toe aan de saus en laat dit rustig ca. 15min even pruttelen.
*optioneel: Strooi nog wat fijn gesneden peterselie of koriander over het gerecht.
Serveer met rijst (gember-rijst) en natuurlijk je eigen gebakken Naan brood!
Eet smakelijk!