Recept: Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon is een van de eerste stoofpotten die we maken zodra de herfst zijn intrede doet.
Benodigdheden:
750 gram runder riblappen
2 eetlepels bloem
1 pot kleine zilveruitjes
1 klein blikje tomatenpuree
8 tenen knoflook fijngesneden
4 laurierbladeren
1 winterwortel (in plakjes)
3 stelen bleekselderij (in plakjes)
250 gram (kastanje) champignons in kwarten
750 ml rode wijn
1 boullion blokje
Water
Bereidingswijze:
- Snijd het vlees in blokjes en wentel door de bloem.
- Voeg de wijn met de laurier, knoflook, bouillonblokje en de uitjes toe aan de Dutch oven en verwarm deze op langzaam.
- Bak (in delen) in een skillet het vlees hard aan en voeg deze toe aan het wijnmengsel. Bak bij het laatste gedeelte van het vlees de tomatenpuree mee. Voeg water toe tot alles onder het vocht staat en laat 3 uur langzaam pruttelen.
- Voeg de wortel en bleekselderij toe en laat nog een uurtje zachtjes koken.
- Bak als laatste de champignons in de skillet en voeg deze toe aan de stoof. Nog even kort verwarmen en eet smakelijk!