Recept: Bobotie
Ingrediënten:
- 500 gram gehakt.
- 230 gram gele of witte rijst.
- 3 laurier blaadjes.
- 1 tl. gemberpoeder.
- 1 tl kaneel.
- 1 tl indian garam masala.
- 2 tl kurkuma.
- 1 tl komijn.
- 70 gram rozijnen.
- 300 ml melk
- 4 sneetjes wit brood
- 3 eieren.
- Een scheut rode wijnazijn.
- 1 ui.
- 3 tenen knoflook.
- Peper en zout
- Olijfolie.
Extra nodig
- Grote skillet of paellapan
- BBQ pan, Dutch Oven of Sauspan om de rijst in te koken.
- Mengkom of grote schaal
- BBQ, Camp Stove of Kibo Grill
Tip! in plaats van een skillet of paellapan kun je het gerecht ook heerlijk in een Dutch Oven bereiden. Deze 6Qt Dutch Oven zonder pootjes past perfect in je barbecue.
Bereidingswijze:
- Steek je BBQ aan en laat hem op een temperatuur komen van 150 graden.
- Kook de rijst in een pan volgens verpakking.
- Snijdt de ui, knoflook en fruit die met olijfolie in de skillet.
- Snijdt de korsten van het brood en laat deze in een kommetje weken met 180 ml melk en de eieren.
- Wanneer de ui en knoflook gefruit zijn doe je de droge kruiden er bij en roer dit goed door. Doe vervolgens het gehakt er bij en rul dit goed met de kruiden door.
- Doe hier de broodmengsel bij en roer goed door, doe de rozijnen er ook bij en zet dit op indirect vuur.
- Blus het af met de rode wijn azijn en roer goed door, breng op smaak met peper en zout.
- Doe een deksel op de skillet en laat dit 10 minuten staan met het laurier er bij.
- Doe de overige melk er bij en roer goed door. Zet hem vervolgens op indirect zonder deksel op 180 graden en laat de bobotie 20 min inkoken.
- Serveer dit uit met een kom rijst, boontjes en gedroogde uitjes.