Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Raw 'n Pure - Dinsdag 11 Juli 2023

      Recept: Bobotie

      Ingrediënten:

      • 500 gram gehakt.
      • 230 gram gele of witte rijst.
      • 3 laurier blaadjes.
      • 1 tl. gemberpoeder.
      • 1 tl kaneel.
      • 1 tl indian garam masala.
      • 2 tl kurkuma.
      • 1 tl komijn.
      • 70 gram rozijnen.
      • 300 ml melk
      • 4 sneetjes wit brood
      • 3 eieren.
      • Een scheut rode wijnazijn.
      • 1 ui.
      • 3 tenen knoflook.
      • Peper en zout
      • Olijfolie.

       

      Extra nodig


      Tip! in plaats van een skillet of paellapan kun je het gerecht ook heerlijk in een Dutch Oven bereiden. Deze 6Qt Dutch Oven zonder pootjes past perfect in je barbecue.

      Bereidingswijze:

      1. Steek je BBQ aan en laat hem op een temperatuur komen van 150 graden.
      2. Kook de rijst in een pan volgens verpakking.
      3. Snijdt de ui, knoflook en fruit die met olijfolie in de skillet.
      4. Snijdt de korsten van het brood en laat deze in een kommetje weken met 180 ml melk en de eieren.
      5. Wanneer de ui en knoflook gefruit zijn doe je de droge kruiden er bij en roer dit goed door. Doe vervolgens het gehakt er bij en rul dit goed met de kruiden door.
      6. Doe hier de broodmengsel bij en roer goed door, doe de rozijnen er ook bij en zet dit op indirect vuur.
      7. Blus het af met de rode wijn azijn en roer goed door, breng op smaak met peper en zout.
      8. Doe een deksel op de skillet en laat dit 10 minuten staan met het laurier er bij.
      9. Doe de overige melk er bij en roer goed door. Zet hem vervolgens op indirect zonder deksel op 180 graden en laat de bobotie 20 min inkoken.
      10. Serveer dit uit met een kom rijst, boontjes en gedroogde uitjes.

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »