Recept: Aardappelgratin uit de skillet
INGREDIËNTEN:
200 ml slagroom
1 ei
nootmuskaat
800 g Roseval aardappelen
1 teentje knoflook
1 eetl. boter
50 g geraspte Gruyèrekaas
zout en peper
Extra nodig:
Skillet met deksel*
Briketten
Bereidingswijze:
Klop slagroom, ei, zout, peper en nootmuskaat in een kom. Wrijf de binnenkant van de skillet in met het teentje knoflook en vet in met de boter. Snijd de aardappelen in plakjes en leg ze dakpansgewijs in de skillet en giet het roommengsel eroverheen. Bestrooi met de geraspte kaas.
Leg 6 briketten onder de skillet en leg 10 briketten op een deksel die op de skillet past. Verwarm 45 minuten tot de aardappels gaar zijn en de kaas gesmolten is en goudbruin.
* wil je weten bij welke skillet welke deksel past? Check dan dit blog.