Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      The Windmill Genuine Dutch Cast Iron ® - Dinsdag 25 Maart 2025

      Internationale wafeldag!

      Internationale Wafeldag: bak mee met onze gietijzeren wafelijzers!

           

      Op 25 maart is het Internationale Wafeldag – en bij ons gaat het dan niet alleen om de klassieke dikke wafels.
      Nee, wij grijpen deze dag aan om zowel het wafelijzer als het stroopwafelijzer tevoorschijn te halen.
      Want of je nu gaat voor een luchtige Brusselse wafel of een knapperige, warme stroopwafel met zachte karamel ertussen: bakken met gietijzer maakt het verschil.

      Met de wafelijzers van The Windmill Cast Iron kunnen we alle kanten op. Ze zijn robuust, eenvoudig in gebruik en zorgen voor dat perfecte bakresultaat – keer op keer.
      In deze blog delen we onze favoriete recepten voor dikke én dunne wafels, handige baktips en waarom gietijzer onze geheime wapen is in de keuken.

      Dus verwarm het ijzer, haal het deeg tevoorschijn en vier Wafeldag samen met ons – de geur alleen al is het waard.

       

      Recept: Wafels met karamelappeltjes

      Ingrediënten:
      800gr Wafelmix (bijvoorbeeld deze)


      Voor de karamelappeltjes:
      4 appels
      100gr suiker
      50gr boter
      200ml room
      2 theelepels Zoete kaneeltoetjesmix

      Bereidingswijze

      1. Schil de appel en snijd in kleine partjes. Maak de wafelmix volgens de verpakking.

      2. Doe voor de karamelappeltjes in een Dutch Oven een klein laagje water en voeg daar de suiker bij. Het water zorgt er voor dat de suiker gelijkmatig smelt en niet aanbrandt.

      3. Laat het mengsel koken en indikken. Het water verdampt en de suiker wordt stroperig. Op het moment dat het begint karamelbruin te kleuren, doe je de boter erbij. Blijf goed roeren.4.

      4. Voeg daarna de room en de specerijen er aan toe. Kijk uit: het suikermengsel is heet en als je er koude room bij gooit gaat het hard bruisen en spatten. Houd daar rekening mee.

      5. Voeg de appelpartjes toe en laat zacht doorkoken tot de appel warm en zacht wordt. Nu gaan we de wafels maken. Zorg dat je een warmtebron hebt. Wij gebruiken vaak onze Camp Stove en stoken die heet op met kolen of briketten. Op de barbecue kan ook.

      6. Je wafelijzer werkt het beste als hij goed is ingebrand. Heb je net een nieuwe, smeer dan voor het bakken, het ijzer in met onze conditioner. Gebruik liever geen boter want dit verbrandt.
      Giet het beslag in een wafelijzer en bak het beslag voor 4 tot 5 minuten per kant. Houd er rekening mee dat het beslag van de wafels uitzet. Giet dus niet het wafelijzer te vol met beslag.

       

      Recept: Stroopwafels & Stroop

      Stroopwafels! Het allerlekkerst zijn ze warm van het ijzer.


      Voor het deeg:

      30gr melk, lauwwarm
      10gr gedroogde gist
      300gr bloem
      150gr roomboter op kamertemperatuur
      90gr witte basterdsuiker
      1 ei
      1/4 tl zout

      Voor de stroop

      150gr keukenstroop
      75gr lichtbruine basterdsuiker
      60gr roomboter
      1/2 tl kaneelpoeder

       

      Bereidingswijze

      1. Zeef de bloem in een kom en meng de suiker, gist, melk, boter, ei en zout erdoor en kneed het tot een bal. Dek het af met een schone theedoek en laat het minimaal een uur rusten

      2. Ondertussen maak je de stroop door alle ingrediënten in een pan aan de kook te brengen.  Roer goed door tot alle suiker is opgelost, haal dan de pan van het vuur

      3. Maak van het deeg bolletjes van ca 50 gram.

      4. Verwarm je stroopwafelijzer tot middelmatige temperatuur en doe daar een bolletje deeg tussen. Tussen de 160°C en 190°C.

      5. Bak deze vervolgens aan beide kanten goudbruin. Haal de wafel uit het ijzer en snij hem met een scherp mes door. Smeer met een lepel de warme stroop ertussen en je stroopwafel is klaar om opgegeten te worden.

       

      Vier Internationale Wafeldag met ons mee!
      Ben jij aan het bakken geslagen met gietijzer? Deel jouw creaties op social media – of je nu gaat voor dikke Brusselse wafels, stroopwafels of een heerlijk appel-kaneelmoment.

      Gebruik de hashtag #thewindmillcastiron, tag ons in je bericht en laat zien wat jij uit je wafelijzer tovert!
      Volg ons op Instagram en Facebook voor meer recepten, baktips en inspiratie.

      Laat die geur van verse wafels je feed veroveren!

       

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »