Frituren met je Dutch Oven!
Frituren met gietijzer kan goed, maar het is belangrijk om goed de temperatuur in de gaten houden en gecontroleerd te werk te gaan.
We raden af om te frituren boven een kampvuur of iets dergelijks.
Voor het gemak gebruiken wij onze Camp Stove in combinatie met briketten en een hoge Dutch Oven of BBQ pan. Gebruik een thermometer die geschikt is voor vloeistoffen en tot minimaal 200 graden celcius de temperatuur kan aangeven. Een schuimspaan of frituurmand is ook handig om bij de hand te hebben.
De meeste gerechten bak je af op ongeveer 175°C-180°C. Onderstaande tabel ter indicatie.Verwarm het vet of de olie boven de briketten tot het op de gewenste temperatuur is en bakken maar!
Frituren | Temperatuur |
Friet voorbakken | 130°C-140°C |
Friet afbakken | 175°C |
Snacks zoals kroketten en kaassouffle's | 175°C |
Oliebollen, donuts, churro's | 180°C |
Kroepoek en cassave | 180°C |
Enne, naderhand het vet niet door het toilet spoelen he. :-)