Firepit sticks: 5 snacks voor jou en de kids
Koken op het vuur was ooit een dagelijkse noodzaak, maar tegenwoordig is het uitgegroeid tot een geliefde hobby voor velen. De charme van buiten koken brengt niet alleen de smaken van de natuur naar je gerechten, maar creëert ook een unieke sfeer van samenzijn. Of je nu een ervaren chef bent of gewoon nieuwsgierig naar het buitenleven, er is altijd iets nieuws te leren en te ontdekken.
Wij hebben wat inspiratie voor je verzameld om het meeste uit onze firepit sticks te halen. Van smakelijke recepten tot handige tips, laat je creativiteit de vrije loop en geniet van de unieke ervaringen die buiten koken te bieden heeft!
1. Marshmallows
Het is wel een open deur, maar zeg nou zelf. Marshmallows roosteren boven het kampvuur haalt het kind in ons allemaal naar boven, toch?
2. Worstjes
Nog zo'n open deur! Maar ook deze mag je niet missen. Worstjes bijvoorbeeld kun je heerlijk boven het kampvuur warm maken. Broodje erbij en smullen maar!
3. Broodjes & croissants
Nummer drie vergt iets meer voorbereiding, maar als je brooddeeg hebt klaargemaakt kun je heerlijke verse broodjes bakken boven het vuur. Voor stokbroodjes wikkel je het brooddeeg om de spiezen. om croissantjes te bakken wikkel het croissantdeeg om de stok en bak het ongeveer 10 minuten boven het vuur tot 'ie goudbruin is. Je kunt hiermee variëren door er bijvoorbeeld kaas of chocolade, of een voorgegaard worstje in te doen. Knoeien gegarandeerd, maar dat mag!
4. Groenten & Fruit!
Fruit roosteren is ontzettend lekker! Bijvoorbeeld heerlijke stukken ananas, perzik of watermeloen. Ook groenten doet het goed boven een vuurtje, zoals courgette, paprika, aubergine en (gevulde) champignons.
Voor gepofte appel: Haal het klokhuis uit de appel en vul met rozijnen en kaneel. Daarna in de aluminiumfolie wikkelen en aan de stok prikken en goed in het vuur houden tot de appel zacht wordt.- Ja je kunt ze ook direct in het vuur leggen, maar dit is toch veel leuker?
Zoete aardappel en pompoen kun je ook heerlijk roosteren, kook deze vooraf zodat ze wel goed gaar worden en kruid ze naderhand met komijnpoeder en cayennepeper.
5. Maiskolven
En bij al het bovenstaande geldt: regelmatig draaien! Zonde om te laten verbranden. Eet smakelijk!