Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      The Windmill Genuine Dutch Cast Iron ® - Maandag 28 Oktober 2024

      Firepit sticks: 5 snacks voor jou en de kids

      Koken op het vuur was ooit een dagelijkse noodzaak, maar tegenwoordig is het uitgegroeid tot een geliefde hobby voor velen. De charme van buiten koken brengt niet alleen de smaken van de natuur naar je gerechten, maar creëert ook een unieke sfeer van samenzijn. Of je nu een ervaren chef bent of gewoon nieuwsgierig naar het buitenleven, er is altijd iets nieuws te leren en te ontdekken.

      Wij hebben wat inspiratie voor je verzameld om het meeste uit onze firepit sticks te halen. Van smakelijke recepten tot handige tips, laat je creativiteit de vrije loop en geniet van de unieke ervaringen die buiten koken te bieden heeft!

       

      1. Marshmallows

      Het is wel een open deur, maar zeg nou zelf. Marshmallows roosteren boven het kampvuur haalt het kind in ons allemaal naar boven, toch? 

       

      2. Worstjes

      Nog zo'n open deur! Maar ook deze mag je niet missen. Worstjes bijvoorbeeld kun je heerlijk boven het kampvuur warm maken. Broodje erbij en smullen maar!

       

      3. Broodjes & croissants

      Nummer drie vergt iets meer voorbereiding, maar als je brooddeeg hebt klaargemaakt kun je heerlijke verse broodjes bakken boven het vuur. Voor stokbroodjes wikkel je het brooddeeg om de spiezen. om croissantjes te bakken wikkel het croissantdeeg om de stok en bak het ongeveer 10 minuten boven het vuur tot 'ie goudbruin is. Je kunt hiermee variëren door er bijvoorbeeld kaas of chocolade, of een voorgegaard worstje in te doen. Knoeien gegarandeerd, maar dat mag!

       

       

      4. Groenten & Fruit!

      Fruit roosteren is ontzettend lekker! Bijvoorbeeld heerlijke stukken ananas, perzik of watermeloen. Ook groenten doet het goed boven een vuurtje, zoals courgette, paprika, aubergine en (gevulde) champignons. 

      Voor gepofte appel: Haal het klokhuis uit de appel en vul met rozijnen en kaneel. Daarna in de aluminiumfolie wikkelen en aan de stok prikken en goed in het vuur houden tot de appel zacht wordt.- Ja je kunt ze ook direct in het vuur leggen, maar dit is toch veel leuker? 

      Zoete aardappel en pompoen kun je ook heerlijk roosteren, kook deze vooraf zodat ze wel goed gaar worden en kruid ze naderhand met komijnpoeder en cayennepeper.  

       

      5. Maiskolven

      Kook de kolven ongeveer 10 minuten en prik ze aan de firepit stick. Rooster ze vervolgens 10-15 minuten boven het vuur en laat ze even afkoelen. Geniet ervan!

       

      En bij al het bovenstaande geldt: regelmatig draaien! Zonde om te laten verbranden. Eet smakelijk! 

       

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »